Mindent a lovak sántaságáról

Az akupunktúra működése nehezen értelmezhető legtöbbünk számára - "mintha kínai lenne" a magyarázata. A kutatók számos hatásmechanizmust felfedtek már, pl. jelentősen fokozódik az endorfinok, belső fájdalomcsillapítók termelése. De továbbra is rengeteg rejtély megoldásra vár. Aki nem ijed meg a furcsa szóhasználattól, hihetetlen diagnózisoktól - no és persze a tűtől - kellemes meglepetésekben részesülhet.

Számos betegség nagyon jól kezelhető akupunktúrával. Néha csak kiegészítő terápia a hagyományos kezelések mellé, de néha jobban működik, mint a gyógyszerek és sokszor a műtét is elkerülhető. 

Az akupunktúrát legjobb eredménnyel ínsérülések kezelésénél használjuk. Az eredmények nem maradnak el a PRP és őssejt kezelések mögött! Leginkább akkor szeretem használni, ha az állatnak egyszerre több ínsérülése is van, vagy idősebb. Kellemes mellékhatás, hogy a ló nyugodtabb, kezelhetőbb a hosszú rehabilitáció alatt.

Kiváló a hatása hátfájásnál. Sok esetben nagyon hatékony légzőszervi betegségeknél, például kehességnél, havivakságnál. Enyhébb kólikákat gyógyszer nélkül meggyógyíthatunk vele.

Mivel sok ló nem örül annak, ha tűpárnát csinálunk belőle, mi egy pulzáló mágneses pontkezelőt használunk. Nem egy szkeptikus tulajdonos lepődött már meg azon, ahogy a lova reagált a kezelésre.