Mindent a lovak sántaságáról

neovet new

 

A lökéshullám terápia, vagy shockwave kezelés az egyik leghatékonyabb fizioterápiás eljárás.

A gép által generált, erős hanghullámok sokféle biológiai hatással bírnak. Fokozzák a vérkeringést, új erek sarjadását. Aktiválják az őssejteket. Ezért sokan közvetlenül az őssejt beadás után lökéshullám terápiát alkalmaznak. Gyulladáscsökkentő hatást is elérünk. A hullámok fokozzák a pozitív hatású, saját gyulladáscsökkentő és építő fehérjék, az un. növekedési faktorok (Growth Factor) kibocsájtását. Csökkentik a fájdalmat közvetítő idegrostok érzékenységét

Mindezek által számos előnyös folyamatot indítanak el. Fokozzák a vérkeringést, a regeneratív folyamatokat, javítják a gyógyulási körülményeket. Gyorsabb gyógyulást eredményeznek, belendíthetik a krónikus, leállt folyamatokat.

A shockwave készülékek között óriási különbségek vannak. A legmodernebb rendszerek, mint a NeoVet un. fókuszált hullámokat bocsájtanak ki. Ezek a készülékek lényegesen drágábbak, mint a radiális shockwave rendszerek.

Fő alkalmazási területe az ín- és szalagsérülések kezelése, elsősorban az egyenítőszalag és a pataízület oldalsó szalagjának sérülései, de az összes ín megbetegedésénél használhatjuk önmagában, vagy őssejt kezeléssel kombinálva. Nagyon hatékony a patahenger szindróma kezelésében és hátfájásnál. Csonthártya gyulladásban, krónikus ízületgyulladásban szenvedő lovaknál is használható. Ajánlják nehezen gyógyuló sebek terápiájához és csontrepedések kezeléséhez is. 

A kezeléseket általában bódításban végezzük, kontakt gél alkalmazásával. A legtöbb betegségnél 3 kezelést ajánlatos elvégezni, de sokszor 1-2 kezelés is már látványos eredményt hoz.

 neovet proximal Small