Mindent a lovak sántaságáról

Az akupunktúra működése nehezen értelmezhető legtöbbünk számára - „mintha kínai lenne”. A kutatók számos hatásmechanizmust felfedtek már, például azt, hogy jelentősen fokozódik az endorfinok és a belső fájdalomcsillapítók termelése. De továbbra is rengeteg rejtély vár megoldásra. Aki nem ijed meg a furcsa szóhasználattól, hihetetlen diagnózisoktól - no és persze a tűtől - kellemes meglepetésekben részesülhet. Nem egy szkeptikus tulajdonos lepődött már meg azon, ahogy a lova reagált a kezelésre.

Számos betegség nagyon jól kezelhető akupunktúrával. Kiegészítésként alkalmazható a hagyományos kezelések mellé, de néha jobban működik, mint a gyógyszerek és sokszor a műtét is elkerülhető vele.

P1400594 Large

Bocz Nóra doktornő akupunktúrás kezelést végez

Kiváló a hatása hátfájásnál, nagyon hatékony légzőszervi betegségeknél, például kehességnél és havivakságnál. Enyhébb kólikákat gyógyszer nélkül meggyógyíthatunk vele.

Az akupunktúrát legjobb eredménnyel ínsérülések kezelésénél használjuk. Az eredmények nem maradnak el a PRP és őssejt kezelések mögött! Leginkább akkor szeretem használni, ha az állatnak egyszerre több ínsérülése is van vagy idősebb. Kellemes mellékhatás, hogy a ló nyugodtabb és kezelhetőbb a hosszú rehabilitáció alatt.

Mivel sok ló nem örül annak, ha tűpárnát csinálunk belőle, mi egy pulzáló mágneses pontkezelőt használunk.