Mindent a lovak sántaságáról

A lökéshullám terápia, vagy másnevén shockwave kezelés az egyik leghatékonyabb fizioterápiás eljárás. Ha bővebben utánaolvasna ennek a kezelésnek és a jótékony hatásainak akkor kattintson IDE

32815092 1026561094157874 4782280749329940480 n

A gép által generált, erős hanghullámok sokféle biológiai hatással bírnak:

  • Fokozzák a vérkeringést, új erek sarjadását.
  • Aktiválják az őssejteket, ezért sokan közvetlenül az őssejt beadás után lökéshullám terápiát alkalmaznak.
  • Gyulladáscsökkentő hatásúak. A hullámok fokozzák a pozitív hatású, saját gyulladáscsökkentő és építő fehérjék, az úgynevezett növekedési faktorok (Growth Factor) kibocsájtását
  • Csökkentik a fájdalmat közvetítő idegrostok érzékenységét.

Fő alkalmazási területe az ín- és szalagsérülések kezelése, elsősorban az egyenítőszalag és a pataízület oldalsó szalagjának sérülései, de az összes ín megbetegedésénél használhatjuk önmagában vagy őssejt kezeléssel kombinálva. Nagyon hatékony a patahenger szindróma kezelésében és hátfájásnál. Csonthártya gyulladásban, krónikus ízületgyulladásban szenvedő lovaknál is használható. Ajánlják nehezen gyógyuló sebek terápiájához és csontrepedések kezeléséhez is.

neovet new

A shockwave készülékek között óriási különbségek vannak. A legmodernebb rendszerek, mint a NeoVet un. fókuszált hullámokat bocsájtanak ki. Ezek a készülékek lényegesen drágábbak, mint a radiális shockwave rendszerek.

A kezeléseket általában bódításban végezzük, kontakt gél alkalmazásával. A legtöbb betegségnél 3 kezelést ajánlatos elvégezni, de sokszor 1-2 kezelés is már látványos eredményt hoz.